Un homme.
Sa bagnole.
La gloire.

Een man. Een plan. Je trekt Europa rond in je eigen classic car: elk jaar stap je in waar je het jaar ervoor was uitgestapt. Je geniet en je ontdekt: het is een week waarin de vrijheid wenkt.

In 2017 reden we van Kortrijk naar Bilbao. In 2018 van Bilbao naar Lisboa. Nu gaat het van Lisboa naar Almería, door een streek met goddelijke wegen, en ze leiden naar iets hemels.
Rijd mee en je hebt een continent verkend.

Un homme. Sa bagnole. La gloire.

Woensdag 29 mei // Wevelgem (BE) > LISBOA (POR)

Vandaag in de krant: 130 Vlamingen op de vlucht naar Portugal. Het zou zomaar eens kunnen, maar dan wel letterlijk. Heren, we zijn vertrokken!

Woensdag 29 mei // LISBOA (POR) > FARO (POR)

The flags go up: de eerste regelmatigheidsproef voert ons van de hoofdstad van de fado langs de Atlántico naar de zuidelijkste punt van Portugal. Proef van de Algarve en je wéét dat je hier moest zijn…

Donderdag 30 mei // FARO (POR) > SEVILLA (ES)

Sevilla, de koningin van Andalucía, wacht ons aan haar kant van de grens met open armen op. De rit erheen is goddelijk. Het begint stilaan te dagen: God is een Spanjaard. Diós cervezas, por favor.

Vrijdag 31 mei // SEVILLA (ES) > CÓRDOBA (ES)

Vanaf hier gaat het bergop, door het land waar Moren schoonheid brachten. Bestemming: de stad die duizend jaar geleden de grootste ter wereld was… Córdoba. UNESCO werelderfgoed, met de Mezquita als absolute uitblinker. Maar Diós of Allah, de wegen blijven ronduit hemels…

Zaterdag 01 juni // CÓRDOBA (ES) > GRANADA (ES)

De karavaan trekt dieper de bergen in naar Granada: de voet van de Sierra Nevada. Hier scheert het magistrale Alhambra hoge toppen: het versterkte fort der Moren dat in 1492 door los reyes católicos werd veroverd. Nu kon Spanje z’n blik op de Nieuwe Wereld richten, en veroverde prompt het land waar de Ford Granada is geboren… Cirkels blijken altijd rond.

Zondag 02 juni // GRANADA (ES) > ALMERÍA (ES)

Onze start was Atlantisch, de landing wordt Mediterraans… We cruisen richting zeeniveau, waar Almería de Costa del Sol kust. Ook hier een kathedraal – Diós is écht een Spanjaard – maar net zo goed een heerlijk haventje, én een heus racecircuit. Noblesse oblige…

Zondag 02 juni // ALMERÍA (ES) > WEVELGEM (BE)

Hier stopt de derde manche van je Grand Tour. De Spaanse kranten koppen: 130 Vlamingen op de vlucht. Wevelgem wacht, de toekomst lacht. We noteren: Almería 2020…

Bekijk volledige video

Le Grand Tour is geen koers, het is een rustige rally voor classic cars met modeljaar 1975 of vroeger. Een trip voor klasbakken, en het is ‘men only’.

Graag nodigen we jou en je co-piloot weer uit voor een road trip op eigen tempo en zonder zorgen. Het logistieke regelen wij: vliegtuig, transport, logies, culinaire proeverijen… jij rijdt en je geniet. Daarvoor doe je het.

We landen in Lisboa, waar je wagen op je wacht. We doorkruisen parels van streken en steden. We zien ze samen, eten samen, rijden samen. Of alleen. Je bent je eigen baas.

En voor de fans: Le Grand Tour is ook een regelmatigheidsproef. Je mag elke dag meedingen naar de titel en wie weet pak je op het einde de trofee. Maar rijd je liever losjes mee, richt je blik dan op de einder en start cruising. Niks moet.

Of toch wel: inschrijven. Heb je een classic car van voor 1975, een co-piloot en ben je vrij van 29 mei tot 02 juni, schrijf je dan gauw in via www.le-grand-tour.be en stort je voorschot. De plaatsen zijn gegeerd maar ook beperkt (maximum 65 wagens).

Wanneer? Woensdag 29 mei 2019 > zondag 2 juni 2019

Woensdagmorgen vertrek rally - zaterdagavond einde rally - zondag verbindingsetappe en terugvlucht

Kostprijs? 4.350 € / p.p. (BTW incl.)

Prijs omvat inschrijving / deelname in organisatiekosten / roadbooks / kledij / aanwezigheid technische interventie teams / bagagewagen / kosten verplichte verzekeringen / kamer met ontbijt (op basis van dubbele kamer, overnachtingen in 5* hotels) / apero en catering op bepaalde dagen / transport heen en terug van oldtimer op vrachtwagen / heen- en terugvlucht met exclusieve Le Grand Tour vlucht.

De inschrijving is pas definitief na het betalen van het voorschot van €2.000 per persoon op rek. nr. BE50 0017 9628 6618 van LesSix bvba.

Extra info? Le Grand Café

Datum en locatie worden binnenkort gecommuniceerd.