Un homme.
Sa bagnole.
La gloire.

Een man. Een plan. Je rijdt Europa rond en rijgt de landen aan elkaar in classic rally’s van vijf dagen. Elk team heeft een piloot, een copiloot, en een eigen classic car. Elk jaar stap je weer in waar je het jaar ervoor was uitgestapt.

We reden al van Kortrijk naar Bilbao (2017), vandaar naar Lisboa (2018), Almería (2019) en Gerona (2021). In 2022 wacht ons eerste jubileum: the big five. Cap sur la douce France... Vanuit Gerona over de Pyreneeën naar rechts richting Toulon. En allemaal à l’aise. Wie weet zelfs en chantant la Marseillaise.

Dit wordt weer jouw road trip. Claim een week waarin je vrijheid wenkt.

Woensdag 25 mei // Wevelgem (BE) > GERONA (ES)

We landen op de set van Game of Thrones. Wie kan dát zeggen? Wij dus. Maar we hebben in Gerona natuurlijk vooral aandacht voor onze oogverblindende bolides die in het Spaans staan te blinken. We nemen prompt plaats en zonder te verpinken openen we de debatten: ignition on.

Woensdag 25 mei // GERONA (ES) > ANDORRA

Laat je innerlijke berggeit los (als je copiloot akkoord gaat): het gaat van bij de start algauw bergop. We kronkelen door bossen en valleien richting een miniprinsdom dat heerlijk zacht genesteld ligt in de décolleté van grote zussen Spanje en Frankrijk. Hier lag vorig jaar rond deze tijd nog sneeuw. Andorra? J’adore.

Donderdag 26 mei // ANDORRA > CARCASSONNE (FR)

Vámonos. Zeg maar adiós met het handje, vandaag laten we Spanje definitief achter ons. En waarom door de berg gaan als je erover kunt? We temmen el Pas de la Casa en bollen zo het land van Alain Prost binnen. Maar eerst gaan we... Weet je wat? Het is een verrassing. Op eenzame hoogte.
Slapen doen we straks in Carcassonne, aan de voet van de Cité, een versterkt bolwerk met drie kilometer muur en 52 torens. On va dormir comme un caillou.

Vrijdag 27 mei // CARCASSONNE (FR) > AVIGNON (FR)

Klaar voor de langste rit? We cruisen langs de Méditerranée met links van ons de Haut-Languedoc en rechts van ons de Camargue. Schoonheid troef aan beide zijden.
En pal voor ons: de Provençaalse pausenstad. Al ooit eens gedineerd onder een plataan die drie eeuwen telt? (Entre parenthèses: Wie danst vanavond op de pont?)

Zaterdag 28 mei // AVIGNON (FR) > MARSEILLE (FR)

Onderweg van het Palais des Papes naar Le Vieux Port kom je niks dan grote Franse glorie tegen: Cavaillon, Saint-Rémy de Provence, de Lubéron, Aix-en-Provence... Het is een streek met adelbrieven.
Tot slot wacht Hôtel Dieu, naast de pittoreske Vieux Port de Marseille, met een uniek zicht op de boven alles en iedereen uittorende basiliek Notre Dame de la Garde, engelbewaarder van de grootste havenstad van Frankrijk.
Een betere plek bestaat niet om ons vijfde jubeljaar in stijl te vieren. Ce soir, on dîne comme des stars.

Zondag 29 mei // MARSEILLE (FR) > TOULON (FR)

C’est presque fini, mon kiki. Rest ons nog de verbindingsrit naar Toulon, een laatste keer genieten van de Franse keuken, en uiteraard een groot applaus voor de winnaars van de Regularity. We zijn vijf mooie dagen verder. Wevelgem wacht. De vlieger ook. Ignition off.

Zondag 29 mei // TOULON (FR) > WEVELGEM (BE)

De vijfde manche van je Grand Tour door Europa zit erop. En volgend jaar? Madre madonna, dan lonken de eilanden.

5 jours – un homme – sa bagnole – la gloire.

Le Grand Tour is geen koers, het is een jaarlijkse rally voor classic cars met modeljaar 1975 of vroeger. Een trip voor klasbakken, en het is ‘men only’.

Graag nodigen we jou en je co-piloot weer uit voor een road trip op eigen tempo en zonder zorgen. Het logistieke regelen wij: vliegtuig, transport, logies, culinaire proeverijen... jij rijdt en je geniet. Waarom niet?

We landen in Gerona, waar je wagen op je wacht. We doorkruisen parels van streken en steden. We zien ze samen, eten samen, rijden samen. Of alleen. Je bent je eigen baas.

En voor de fans: Le Grand Tour is ook een regelmatigheidsproef. Je mag elke dag meedingen naar de titel en wie weet pak je op het einde de trofee. Maar rijd je liever losjes mee, richt je blik dan op de einder en start cruising. Niks moet.

Of toch wel: inschrijven. Heb je een classic car van voor 1975, een co- piloot en ben je vrij van 25 tot 29 mei, schrijf je dan gauw in via www.le-grand-tour.be en stort je voorschot. De plaatsen zijn gegeerd maar ook beperkt (maximum 70 wagens).

Wanneer? Woensdag 25 mei 2022 > zondag 29 mei 2022

Woensdagmorgen vertrek rally - zaterdagavond einde rally - zondag verbindingsetappe en terugvlucht

Voorwaarden?

- Enkel de voertuigen gebouwd tussen 1930 en 1975 (modeljaar) worden toegelaten. Voertuigen gebouwd na deze datum, maar waarvan een identiek model (zelfde type én motorisatie) reeds vóór 1975 in productie was mogen deelnemen aan de selectie.

- Het toegelaten aantal deelnemende voertuigen is 72 (alle categorieën samen) voor zover ze zijn voorzien van hetzij een BFOV Identificatiefiche, hetzij een Internationale FIVA Identity Card of een Registration Document for Vehicles of Potential Interest.

- Het organiserend comité behoudt zich het recht voor om de inschrijving van een voertuig te weigeren zonder hiervoor een reden te moeten opgeven. Wordt de inschrijving niet aanvaard, dan zal het inschrijvingsgeld integraal worden teruggestort.

Kostprijs?

Prijs omvat inschrijving / deelname in organisatiekosten / roadbooks / kledij / aanwezigheid technische interventie teams / bagagewagen / kosten verplichte verzekeringen / kamer met ontbijt (op basis van dubbele kamer, overnachtingen in 5* hotels) / apero en catering op bepaalde dagen / transport heen en terug van oldtimer op vrachtwagen / heen- en terugvlucht met exclusieve Le Grand Tour vlucht.

Inschrijven