Le Grand Tour 2020 verplaatst naar 2021!

Van Almería naar Gerona: cruisen langs de Spaanse costa’s… We hadden het willen doen in 2020, het coronavirus hield ons tegen. Helaas.
Maar… er is voor alles een oplossing!

LGT 2020 wordt LGT 2021, en zal plaatsvinden van 20 tot en met 24 oktober.

Wie definitief was ingeschreven voor 2020, is uiteraard verzekerd van deelname voor 2021.
Vragen? Mail naar info@le-grand-tour.be.

Un homme.
Sa bagnole.
La gloire.

Een man. Een plan. Je rijdt Europa rond en rijgt de landen aan elkaar in classic rally’s van vijf dagen. Elk team heeft een piloot, een copiloot, en een eigen classic car. Elk jaar stap je weer in waar je het jaar ervoor was uitgestapt.

We reden al van Kortrijk naar Bilbao (2017). Van Bilbao naar Lisboa (2018). En van Lisboa naar Almería (2019). Nu gaat het richting Pyreneeën, van Almería naar Gerona... en dat langs ’s werelds bekendste costa’s (*).

Dit is jouw road trip. Claim een week waarin je vrijheid wenkt.

(*) Diego en Rui tellen niet mee.

Woensdag 20 oktober // Wevelgem (BE) > ALMERÍA (ES)

Te está esperando el sol español. Het zonnige zuiden wacht: voor de vierde keer steken 70 classic cars en hun piloten twee taalgrenzen over. Alegría, vamos a Almería.

Woensdag 20 oktober // ALMERÍA (ES) > LA MANGA (ES)

Je landt en in je ooghoek zie je een vertrouwde schittering: het is je bolide die blinkt in de Spaanse zon. Ze voert je meteen mee naar een paradijs tussen twee zeeën: de Mar Menor en de Mediterráneo. Bienvenido a la Manga, Europa’s knipoog naar de Florida Keys. Nog nooit de Costa Cálida gezien? Nu wel.

Donderdag 21 oktober // LA MANGA (ES) > VALENCIA (ES)

We rijden dit jaar omhoog, naar de voet van de Pyreneeën, maar daar zijn we nog lang niet. Eerst wacht nu de Costa Blanca met haar magisch mooie baaien, stranden, rotsen en dat ronduit indrukwekkende hinterland. Forget the Benidorm Basterds.

Vrijdag 22 oktober // VALENCIA (ES) > ZARAGOZA (ES)

Van een Vlaamse hit van Eddy Wally naar een Vlaamse hit van Jimmy Frey? Verwacht vooral véél meer. We laten de Costa del Azahar rechts liggen en rijden door bos en berg en binnenland naar de vijfde grootste stad van Spanje. Stad van m’n dromen. Toch zeker die van Jimmy Frey.

Zaterdag 23 oktober // ZARAGOZA (ES) > BARCELONA (ES)

En dan weer kustwaarts, want Barcelona, godin der badsteden en zo veel meer, lonkt in al haar pracht. Ze brengt je genadeloos in vervoering. Hier slaap je straks gezegend bij de haven een warme roes uit. En je proeft de priorat van onderweg nog na.

Zondag 24 oktober // BARCELONA (ES) > GERONA (ES)

Met de Costa Brava rechts van je maak je de Spaanse lus compleet. De contouren van het schiereiland hebben al hun schoonheid prijsgegeven. In vijf dagen heb je vijf autonome regio’s onder de wielen gehad: Andalucía, Murcia, Comunidad Valenciana, Aragón en Catalunya. Je spreekt nu vloeiend Spaans. Of niet. Het doet er hoegenaamd niet toe. Wel wordt het stilaan tijd om je West-Vlaams weer op te blinken.

Zondag 24 oktober // GERONA (ES) > WEVELGEM (BE)

Hier stopt de vierde manche van je Grand Tour. Maar het zuiden heeft nog veel geheimen. Wat volgt na Frankrijk, Portugal en Spanje? Ontdek het in 2022. 5 jours – un homme – sa bagnole – la gloire.

Bekijk volledige video

Le Grand Tour is geen koers, het is een jaarlijkse rally voor classic cars met modeljaar 1975 of vroeger. Een trip voor klasbakken, en het is ‘men only’.

Graag nodigen we jou en je co-piloot weer uit voor een road trip op eigen tempo en zonder zorgen. Het logistieke regelen wij: vliegtuig, transport, logies, culinaire proeverijen... jij rijdt en je geniet. Daarvoor doe je het.

We landen in Almería, waar je wagen op je wacht. We doorkruisen parels van streken en steden. We zien ze samen, eten samen, rijden samen. Of alleen. Je bent je eigen baas.

En voor de fans: Le Grand Tour is ook een regelmatigheidsproef. Je mag elke dag meedingen naar de titel en wie weet pak je op het einde de trofee. Maar rijd je liever losjes mee, richt je blik dan op de einder en start cruising. Niks moet.

Of toch wel: inschrijven. Heb je een classic car van voor 1975, een co- piloot en ben je vrij van 20 tot 24 oktober, schrijf je dan gauw in via www.le-grand-tour.be en stort je voorschot. De plaatsen zijn gegeerd maar ook beperkt (maximum 70 wagens).

Wanneer? Woensdag 20 oktober 2021 > zondag 24 oktober 2021

Woensdagmorgen vertrek rally - zaterdagavond einde rally - zondag verbindingsetappe en terugvlucht

Voorwaarden?

- Enkel de voertuigen gebouwd tussen 1930 en 1975 (modeljaar) worden toegelaten. Voertuigen gebouwd na deze datum, maar waarvan een identiek model (zelfde type én motorisatie) reeds vóór 1975 in productie was mogen deelnemen aan de selectie.

- Het toegelaten aantal deelnemende voertuigen is 72 (alle categorieën samen) voor zover ze zijn voorzien van hetzij een BFOV Identificatiefiche, hetzij een Internationale FIVA Identity Card of een Registration Document for Vehicles of Potential Interest.

- Het organiserend comité behoudt zich het recht voor om de inschrijving van een voertuig te weigeren zonder hiervoor een reden te moeten opgeven. Wordt de inschrijving niet aanvaard, dan zal het inschrijvingsgeld integraal worden teruggestort.

Kostprijs? 4.395 € / p.p. (BTW incl.)

Prijs omvat inschrijving / deelname in organisatiekosten / roadbooks / kledij / aanwezigheid technische interventie teams / bagagewagen / kosten verplichte verzekeringen / kamer met ontbijt (op basis van dubbele kamer, overnachtingen in 5* hotels) / apero en catering op bepaalde dagen / transport heen en terug van oldtimer op vrachtwagen / heen- en terugvlucht met exclusieve Le Grand Tour vlucht.

De inschrijving is pas definitief na het betalen van het voorschot van €2.000 per persoon op rek. nr. BE50 0017 9628 6618 van LesSix bvba.

Inschrijven