Le Grand Tour 2017

woensdag 24 mei 2017 > zondag 28 mei 2017

Het parcours

woensdag 24 mei // kortrijk (be) > versailles (fr)

Le grand départ: de eerste regelmatigheidsproef start. We volgen de Schelde stroomopwaarts richting Frankrijk en duiken de groene rand rond Parijs binnen richting Versailles, bakermat van vorstelijk vertier.

donderdag 25 mei // versailles (fr > nantes (fr)

We cruisen doorheen het Parc Régional du Perche, voelen het goddelijke asfalt van het circuit van Le Mans, het Franse mekka voor wie van auto’s houdt, en we laten ons leiden door de Loire richting Nantes, waar samen met Jules Verne dromen zijn geboren.

vrijdag 26 mei // nantes (fr) > bordeaux (fr)

Een culinaire droomreis: Langs de Golf van Biskaje via de Périgord en Cognac landen we in Bordeaux, waar wereldwijnen hoogtij vieren.

zaterdag 27 mei // bordeaux (fr) > san sebastian (es)

We blijven trouw aan de Golf van Biskaje, bedwingen de Pyreneeën en vinden onderdak in het machtige San Sebastian: gastronomie, golven en glorie die nooit vergaat. Hier huldigen we de winnaar van de regularity, want hier eindigt Le Grand Tour. Bijna...

zondag 28 mei // san sebastian (es) > bilbao (es) > kortrijk (be)

Echt afsluiten doen we met een korte verbindingsetappe naar Bilbao, waar we de auto’s op de vrachtwagens laden en we zelf van de grond gaan richting België.