Le Grand Tour 2021

woensdag 20 oktober 2021 > donderdag 24 oktober 2019

Het parcours

woensdag 20 oktober // wevelgem (be) > almería (es)

Te está esperando el sol español. Het zonnige zuiden wacht: voor de vierde keer steken 70 classic cars en hun piloten twee taalgrenzen over. Alegría, vamos a Almería.

woensdag 20 oktober // almería (es) > la manga (es)

Je landt en in je ooghoek zie je een vertrouwde schittering: het is je bolide die blinkt in de Spaanse zon. Ze voert je meteen mee naar een paradijs tussen twee zeeën: de Mar Menor en de Mediterráneo. Bienvenido a la Manga, Europa’s knipoog naar de Florida Keys. Nog nooit de Costa Cálida gezien? Nu wel.

donderdag 21 oktober // la manga (es) > valencia (es)

We rijden dit jaar omhoog, naar de voet van de Pyreneeën, maar daar zijn we nog lang niet. Eerst wacht nu de Costa Blanca met haar magisch mooie baaien, stranden, rotsen en dat ronduit indrukwekkende hinterland. Forget the Benidorm Basterds.

vrijdag 22 oktober // valencia (es) > zaragoza (es)

Van een Vlaamse hit van Eddy Wally naar een Vlaamse hit van Jimmy Frey? Verwacht vooral véél meer. We laten de Costa del Azahar rechts liggen en rijden door bos en berg en binnenland naar de vijfde grootste stad van Spanje. Stad van m’n dromen. Toch zeker die van Jimmy Frey.

zaterdag 23 oktober // zaragoza (es) > barcelona (es)

En dan weer kustwaarts, want Barcelona, godin der badsteden en zo veel meer, lonkt in al haar pracht. Ze brengt je genadeloos in vervoering. Hier slaap je straks gezegend bij de haven een warme roes uit. En je proeft de priorat van onderweg nog na.

zondag 24 oktober // barcelona (es) > gerona (es)

Met de Costa Brava rechts van je maak je de Spaanse lus compleet. De contouren van het schiereiland hebben al hun schoonheid prijsgegeven. In vijf dagen heb je vijf autonome regio’s onder de wielen gehad: Andalucía, Murcia, Comunidad Valenciana, Aragón en Catalunya. Je spreekt nu vloeiend Spaans. Of niet. Het doet er hoegenaamd niet toe. Wel wordt het stilaan tijd om je West-Vlaams weer op te blinken.

zondag 24 oktober // gerona (es) > wevelgem (be)

Hier stopt de vierde manche van je Grand Tour. Maar het zuiden heeft nog veel geheimen. Wat volgt na Frankrijk, Portugal en Spanje? Ontdek het in 2022. 5 jours – un homme – sa bagnole – la gloire.